fbpx

if anything can go wrong…

Min förmåga till flexibilitet har prövats både igår och idag. Suck. Kanske det rentav är bra att härda min bristande koncentrationsförmåga ibland, men särskilt roligt är det inte.

Igår kväll ställde jag upp och höll en bodypumptimme vid Sports gym. Mina egna måndagstimmar hade paus, eftersom Ladies club & spa öppnade först kl. 14 och jag brukar köra igång kl. 11. Som så ofta tidigare spelade jag musiken via min telefon. Och, för den som inte känner till konceptet – BODYPUMP är alltså ett registrerat varumärke, med licensierade instruktörer och samma program (inklusive samma musik) över hela jorden. Man får alltså inte välja musik själv, inte heller vilka rörelser som ska göras i vilket skede. När vi var inne på den fjärde låten började telefonen krångla. Den spelade musik i två sekunder, var tyst i flera osv. Och det hjälpte inte att börja låten på nytt.

Det har aldrig inträffat förr, men jag har hört andra instruktörer säga att man ska spara musiken på själva apparaten, inte räkna med att den alltid snällt ska streamas från ett moln. Nå, eftersom min telefon lider av utrymmesbrist i sitt minne (sådan ägare, sådan telefon?), så har jag bara optimistiskt tänkt att ”det brukar ju alltid funka”. Förr eller senare inträffar tydligen tillfället då det inte funkar.

Jag fick alltså lov att be tusen gånger om ursäkt, störta iväg till ansvariga instruktörens arbetsrum, där det enligt information som kom för en tid sen ska finnas en back up-cd-skiva. Puh, den fanns där. Jag störtade tillbaks med skivan i högsta hugg och vi körde igång med låt nr fyra på nytt. I slutet av låten tyckte jag att det lät lite märkligt, men ignorerade det där märkliga och tänkte att kanske det var så där den var, den här låten (programmet är relativt nytt). Först när den tystnade märkte jag att jag fortfarande hade telefonen ipluggad till systemet, och det var den som på eget bevåg hade börjat spela låt nr 5 under det att cd:n spelade nr 4… Suck.

Jag stängde av telefonen och drog ur högtalarsladden till den, och resten av timmen förlöpte utan bekymmer. Nå, idag tänkte jag ju att jag skulle vara bättre förberedd, då jag skulle hålla sista zumbatimmen för terminen vid ÅA. Jag sparade musiken både på telefonen och på iPaden, och tog med båda, när jag glad i hågen gick till gymnastiksalen. Som var DUBBELBOKAD, så vi måste söka ett annat utrymme. Det andra utrymmet blev Akademisalen, ett stort auditorium, där vi kan vara på scenen. Annars bra, men när jag kopplade telefonen alternativt iPaden till ljudanläggningen, fick jag inte igång rätt högtalare, och mixerutrymmet var stängt… jag bokade ju salen efter kontorstid.

Dubbelsuck. Vi körde zumbapasset med musik direkt från iPaden, utan högtalare. Det gick det också, men det var i sanning det tystaste zumbapass jag varit med om…

Nu bävar jag lite för vad som ska kunna gå fel i morgon, då en gästföreläsare och jag ska föreläsa och ha med studerande på distans…

 

 

 

0 reaktioner på ”if anything can go wrong…”

  1. Om det är något jag lärt mig, är det att inte lita på tekniken. Har alltid en plan B i (typ cd-spelare eller gamla goda oh-kopior eller papper att sätta under kameran) när det är lite viktigare saker som ska presenteras.Om allt ändå skiter sig så är det bara att skicka det till evigheten och önska sig själv bättre lycka nästa gång. 🙂

    1. För det mesta tycker jag också att jag brukar ha en plan B, men det blev liksom lite slarvigt med den i måndags (iPaden var i väskan i omklädningsrummet). I fortsättningen ska jag vara extra noggrann (hoppas jag). 🙂

  2. Visst har jag varit med om att tekniken strular många gånger. Därför är jag alltid ute i god tid och kollar och dubbelkollar att allt är i sin ordning. Klickar fram filer och ser till att allt vidarebefordras till videokanonen.

    Emellanåt händer det sig att någon annan använder sig av mitt rum och dator och då kan det bli ett och annat problem. OH:n har jag förpassat till de sälla jaktmarkerna, men svarta tavlan är ju den sista utvägen ifall allt annat kraschar. Men hur orkade man stå och skriva allt flera gånger om dagen förr? Torka bort och skriva på nytt …

    1. Jag brukar också kolla i god tid (om utrymmet är ledigt) att tekniken funkar. Dessvärre innebär det inte alltid att den fortfarande funkar efter 5, eller ens efter 2 minuter… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *