fbpx

Inför GALAN-lista

Jag gillar ju listor, och vad kan väl passa bättre än att fylla i en inför GALAN-lista så här två dagar innan det är dags. Listan hittade jag hos Malin.

1. Galan är i övermorgon, är du redo?

Jodå. Fast jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska sova i stan eller komma hem och om jag ska ta taxi eller om maken ska få skjutsa mig. Det är inget i-landsproblem, det är bara en fundering. Så är jag faktiskt inte säker på om jag har några hela strumpbyxor, men det hinner jag skaffa, det är inte heller något problem. Jag är så redo jag kan bli.

2. Har du laddat batteriet till din kamera?

Oj. Nä. Ska man ha kamera med sig också? Jag tror inte jag använt min kamera sedan jag skaffade iPhone… telefonkameran är på många sätt bättre än min gamla kamera. Och jag är ingen fotograf. Men jag ska komma ihåg att ladda telefonen. Och hoppas att fotograferande bloggare tar många bilder, så jag slipper… Vad kul om någon skulle ta någon outfit-bild av mig, såna är svåra att ta själv och jag har ingen i familjen som är intresserad av eller bra på fotografering. I värsta fall får jag ta och photobomba andra så att jag kommer med på ett hörn (fniss).

3. Hur taggad är du inför galan?

Väldigt taggad, i bemärkelsen att jag tycker att det ska bli så roligt att vara med på en sån fest. Jag är ju inte nominerad (vilket jag definitivt inte väntat mig heller, så lite som jag satsar på bloggen) så jag behöver inte ens vara nervös, jag får satsa på att vara glad och förväntansfull och ta kvällen som den kommer.

4. Varför skall du gå på galan?

Det känns trevligt att få gå på en så annorlunda fest, annorlunda i jämförelse med de fester jag annars går på. Jag går väldigt sällan på fest numera, eftersom min ork är så begränsad. I fjol prioriterade jag gympersonalens julfest, året innan prioriterade jag ÅA:s personaljulfest (i Vasa) och i år prioriterar jag galan. Om den hade ordnats längre bort hade jag nog inte deltagit, men jag har inte lång väg till Vasa, och jag jobbar ju där. Jag gillar tanken att få vara på en fin fest med uppklädda människor och spännande program. Dessutom känner jag mig lite som en stolt bloggmamma, fastän inget av mina fyra barn bloggar. Själv började jag blogga 2006, och jag känner flera föräldrar till den nya generationen bloggare, inte minst tack vare att jag själv bloggat och läst bloggar. Som synnerligen flitig bloggare år 2006 blev jag intervjuad i Radio Vega, så jag har haft mina 15 minutes of fame (hehehehe). Vi pratade om mina skriverier, om olika orsaker till att blogga och om vilka tips jag ville ge till nya bloggare. Reportern frågade också om jag funderat på att ge ut mina inlägg i bokform. (På den tiden var det texterna, inte bilderna som var i fokus. Bildinslag började finnas så småningom, men det var fortfarande skrivande som gällde.) Och nej, det hade jag inte. Det hade känts för allvarligt. Jag vill sällan satsa på något desto mer, jag liksom bara gör, för nöjes skull.

5. Hur har du förberett dig inför galan?

Skaffat/funderat ut outfit.

 

6. Vad skall du ha på dig?

Den blåa långklänningen köpte jag i våras, och den vill jag gärna använda på nytt. Jag vet inte riktigt vilken av de blåa sjalarna jag ska ta. De är också såna som jag haft länge. Men skorna är nya, dem köpte jag i går. Och väskan, halsbandet, örhängena och nagellacket. Jag hade tänkt vara lite rebellisk och ha silver i stället för guld, men det blev guld i alla fall 🙂 Förutom det där som finns på bilden ska jag ha mina vanliga smala guldringar på fingren och ett guldarmband som jag fått av min man.

7. Hur ser dina skor ut?

Se ovan. Jag skulle gärna ha haft guldskor, men det är inte så lätt att hitta såna, som jag dessutom skulle klara av att ha på mig, då jag har en fotskada som gör att jag inte kan ha högklackat. Blåa skor är inte heller så illa, eller hur?

8. Hur mycket har du satsat på din outfit?

Öh, rätt mycket för att vara jag. De där skorna var dyra med mitt mått mätt (över 100 €, ryyyys), men det må de vara värda om de passar mina fötter. Det är en sak om träningsskor kostar mycket, såna använder jag så ofta, men festskor…. Hm. Å andra sidan återanvänder jag ju klänningen, som är köpt på loppis, och sjalen, så då känns det lite bättre. Kläder är INTE något jag prioriterar.

9. 4 saker som du MÅSTE ha med dig i din handväska?

Hm, det var svårt. Hur ska jag klara mig med en sån där liten kuvertväska? Jag som brukar ha (minst) en STOR väska med halva heimani i. Telefon, kontanter, bankkort… och kanske nån näsduk, jag har en irriterande förmåga att bli snorig stup i kvarten. Apropå väska, var ska man göra av sin goodiebag sen under efterfesten?

10. Vad ser du mest framemot med kvällen?

Att få träffa många nya människor. Och så hoppas jag att folk dansar under efterfesten. Jag älskar att dansa. Dansar ni inte så far jag hem… 😉

11. Vad är det värsta som kunde hända under kvällen?

Kan det hända något illa? Tja, om vi skulle bli utsatta för något terrorattentat… usch. Sånt borde man inte skoja om.

12. Vem ser du mest framemot att träffa på galan?

Det vet jag inte riktigt, men jag tycker att det är extra skoj att jag ska sitta bredvid Elin och Sara, eftersom jag känner deras familj. Jag kommer annars ensam till galan. Jag blev bekant med Elins och Saras storasyster via bloggen, och träffade också deras mamma på bloggträff. Senare har jag också blivit bekant med pappan, och Elin har varit klasskamrat med min mellanson. Världen är liten, Svenskfinland ännu mindre och den finlandssvenska bloggvärlden ännu mindre, eller hur var det.

13. Är du nervös? Varför/varför inte?

Inte direkt nervös, men lite förväntansfullt pirrigt är det allt! Det är alltid spännande med nya sammanhang och nya människor. Och, ska jag vara ärlig, visst är det också lite spännande att se hur alla unga bloggare reagerar på att ha en bloggtant med sig 🙂 för mig spelar det ingen roll om de jag umgås med är yngre eller äldre, 20 år eller 90 eller vadsomhelst, allt går bra. Jag tycker ju att jag är bland det ofarligaste man kan tänka sig, lite reserverad kanske, men snäll och trevlig och går bra att ha i möblerade rum, även om jag är lite rebellisk och man aldrig riktigt vet vad jag kan hitta på. Jag försöker se positivt på det mesta och talar inte illa om folk.

14. Vem tror du vinner priset för årets blogg?

Ingen aning, jag minns inte ens vem jag röstade på… alla nominerade är duktiga!

15. Bästa tipset för att komma i GALAstämning på lördag?

Att vara glad och förutsättningslös och fördomsfri (så gott det nu går). Uppskatta det som Finemang har gjort för att vi ska få en trevlig kväll, och själva bidra till att den ska bli det. Man har så roligt som man gör sig!

 

0 reaktioner på ”Inför GALAN-lista”

  1. Du är modig du, som ger dig ut bland flickorna i vimlet på galan. Själv känner jag mig som en mommo åt de flesta, så jag stannar nog hemma och ”tållar in” mig i filten 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *