fbpx

inlägg 49. En sån där lista

Jag gillar cirkulerande listor och frågeformulär och dylikt, trevligt att få idéer att skriva om! Så idag skriver jag mina svar på en frågelista som jag hittade hos Tidstjuven. 

Om du bara fick ta på dig en sminkprodukt på morgonen, vilken skulle det vara?

När jag var ung skulle jag definitivt ha svarat ”mascara”. Då hade jag fin och slät hy, men klena ögonfransar. Klena ögonfransar har jag visserligen fortfarande, men tyvärr inte så fin hy sen jag drabbades av couperosa för några år sen. Jag gillar inte det rödflammiga, så jag skulle välja mineralpuder. Ibland orkar jag inte bry mig, jag kan gå till jobbet helt utan smink, men det är inte roligt om det råkar vara en flammigare dag (det varierar nämligen, det blir värre om det är kallt ute) och man får höra ”gaah, vad har hänt, hur ser du ut” 🙁 Så det händer faktiskt att jag mineralpudrar mig när jag ska till gymmet, fastän jag i princip tycker att det är onödigt att sminka sig när man ska träna. När jag tränar blir jag ännu rödflammigare, värsta tomatlooken, så kanske det där pudret dämpar den effekten en aning i alla fall fastän en del skulle rinna bort…

Inget foto på pudret, för det är hemma och jag är vid villan. Men ett osminkat, rödflammigt foto kan jag ju bjuda på.

Midsommaren 2011. Det är möjligt att solen gjort mig extra rödbrusig här. Men ni ser poängen, eller hur?
Midsommaren 2011. Det är möjligt att solen gjort mig extra rödbrusig här. Men ni ser poängen, eller hur?

Vilken är din favoritdrink?

Hade det stått ”dryck” hade jag svarat vatten. Drink… hm. Nu är det så länge sen jag druckit den… vad heter den… sån där med Bacardi och juice och nånting rött… San Fransisco? Och nej, nåt sånt foto har jag inte 🙂 Men egentligen gillar jag ett glas vin bäst. Gärna tillsammans med maken <3

935949_10151595132303058_1283633081_n

Vad vill du förbättra i ditt liv?

Just nu – ingenting. I’m having the time of my life…

Om du bara fick ha på dig en färg på dina kläder för resten av livet, vilken färg skulle du välja?

Det kan inte hjälpas – då blir det svart, hur fantasilöst det än är!

Har du någonsin brutit ett ben?

Inte ben i betydelsen ”jalka”, men däremot har jag haft en liten fraktur på handleden. Jag skulle till veterinären för att få en katt kastrerad. Vi hade/har fortfarande ingen transportbur, eftersom vi så sällan flyttar på katterna, så jag hade frassen i en rutig väska som jag fått gratis från Yves Rocher (och som jag använde till att ha träningskläder i under många år, tack för den 🙂 ). Jag hade stängt blixtlåset på väskan när jag skulle gå från bilen till mottagningen. I dörren mötte jag ett par som bar på en låda med ett par nersövda katter, så jag steg åt sidan för att låta dem gå förbi. Det borde jag inte ha gjort, för då steg jag på en glashal fläck, täckt av nysnö. Spontant lyfte jag upp väskan med frassen så att han inte skulle slå sig, och så tog jag emot mig med andra handen. Fyra veckor med gips blev det…

Tror du på Gud?

Ja.

Vad gjorde du för ett år sedan?

(Attans, det står ju FÖR ETT ÅR SEDAN och jag har tänkt och skrivit om vad jag gjorde för TRE år sedan. Antagligen fotot från 2011 som förvirrade mig. Men jag börjar inte skriva om det, jag bjuder på min förvirring 🙂 )

Insåg att jag börjat jobba för tidigt efter burnouten och att det verkligen inte gick att hålla på som jag gjorde: jobba en timme, vila två timmar, jobba en timme, vila två etc. etc. Dygnet räckte inte till och allt arbete försenades. Jag släpade mig fram till slutet av terminen för att inte ställa till det för mycket för alla inblandade (studerande, arbetskamrater, arbetsgivare, mig själv) och så blev det så småningom sjukskrivning igen. Sen deltidssjukskrivning och sen delinvalidpension, som fortfarande gäller. Önskar att jag hade förstått att det fanns såna möjligheter redan tidigare, men man lär så länge man lever.

En annan sak som jag gjorde för tre år sen - jag var hundvakt åt dessa raringar och fem hundar till från samma familj och blev helt såld - så fick jag också en egen hund ett par månader senare <3
En annan sak som jag gjorde för tre år sen – jag var hundvakt åt dessa raringar och fem hundar till från samma familj och blev helt såld – så fick jag också en egen hund ett par månader senare <3

När var du full för första gången?

När jag var 19 år. Jag ville helt enkelt veta hur det känns. Men jag brukar inte dricka i berusningssyfte.

Här är jag 19 år. Och nykter. Gosar med samma man nu som då ;)
Här är jag 19 år. Och nykter. Gosar med samma man nu som då 😉

Kaffe eller te?

Måste man välja? Helst båda! Annars beror det på tidpunkt och tilltugg vad jag föredrar.

018e41b2dddb91576401a85b93c605521b019ec7a5
Sött tilltugg – helst kaffe!

Vad är du lyckligast över för tillfället?

Oj, det är så många saker att jag inte kan välja bara en. Men om jag måste – jag är lyckligast över att jag har fyra fina barn.

Vad är frihet för dig?

Att själv få bestämma vad jag orkar, vad jag vill satsa på, var jag är och med vem.

0 reaktioner på ”inlägg 49. En sån där lista”

  1. Kul att du hakade på! 🙂 <3

    Det är alltid lika intressant att läsa dina funderingar om saker och ting. Du verkar så jordnära, klok och reflekterande. Och vilken fin bild på dig och maken förresten!

  2. Sådana här listor är alltid kul! Riktigt intressant att läsa, och speciellt det sista svaret var riktigt fint. 🙂
    Trevlig Kristihimmelsfärd! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *