fbpx

inlägg 59. present och ont i magen

Missförstå mig rätt, jag väntar mig absolut inte att få presenter stup i ett av studerande eller gympadeltagare eller andra som jag har att göra med via jobbet/jobben. Men visst är det trevligt att bli uppmärksammad någon gång. Den här lilla presenten fick jag som tack av en studerande, och det värmer ända in i själen <3

IMG_1218

Rosa, dessutom. En av mina favoritfärger. Tusen tack för den!

En annan sak, som däremot inte är så trevlig, är att jag har så j-vla ont i magen (för att citera en av deltagarna i programmet ”En annan del av Köping”). Jag har alltid (åtminstone sen jag var i högstadieåldern) reagerat med magont och/eller huvudvärk när jag varit stressad. Inte så ofta numera, lyckligtvis. Jag ÄR ju så sällan stressad numera, tack vare att jag jobbar så lite och har så lite engagemang på fritiden och i stor utsträckning får bestämma själv hur mina dagar ser ut. Plus att jag tar stark antidepressiv medicin för att inte trilla tillbaka i utmattningsdepressionen. Och så har jag ju lärt mig att hantera tillvaron bättre och gjort upp med gamla sorger och barlaster då jag gått i terapi.

Men förra veckan spårade det tydligen ur i alla fall, så att magen sa ifrån på skarpen. Om jag hade vetat hur jobbdagarna skulle se ut hade jag inte åtagit mig några gympass, jag hade ingen egen gymtimme förra veckan så då skulle den ha varit lugnare. I stället hoppade jag in för två av de mest populära instruktörerna (känn ingen press, nejdå 😀 ) när de var borta av olika orsaker. Det gick bra, och jag har inga som helst ambitioner att vara eller bli lika populär, för mig räcker det att hålla helt ok… vad ska jag använda för ord på svenska när jag tänker ”perustunti” eller ”basic class”…. nåja, ni förstår säkert. Hursomhelst slog magkatarren till med kraft i onsdags.

Nå, jag köpte medicin, jag har ju varit med om det förr och känner igen symtomen. Tyvärr har smärtorna inte försvunnit än fastän jag tagit medicin i en vecka nu, och fastän fjärilarna i magen flög sin kos då jag fick alla nödvändiga uppgifter utförda.

Så idag gick jag till Ekosoppi för att se om jag skulle kunna hitta någon kompletterande lindring för min stackars mage.  Jag vet ju att det går över, men det gäller att få lindring medan besvären pågår, för att jag inte ska tappa motivationen till både det ena och det andra.

IMG_1217

Lakritspulver och vaniljpulver tänker jag inte lindra magontet med, men jag passade på att köpa dem ändå när jag fick syn på dem. Och så tog jag Yogi Tea-förpackningen med Stomach Ease, det låter ju bra. Hoppas bara att det inte är sött. Heart Warming-teet som jag har nu är gott, men för sött i min smak, jag klarar bara av att dricka nån kopp då och då av det. Sen rådfrågade jag damen i affären, och blev förevisad diverse preparat. Silicagel, som jag tackade nej till, det har jag prövat utan resultat. Och så var det två sorters droppar som jag inte heller köpte, den ena sorten var kamomillextrakt som jag nog använt nån gång för länge sen, minns inte om det hjälpte, och den andra sorten var sådär allmänt lugnande med havreextrakt eller vaddetnuvar.

Däremot tog jag alltså en flaska Aloe Vera (och nu kanske mina LR-älskande vänner tycker ”men varför har du inte beställt det från LR, jag SA JU att det är så bra”… men tå int ja vill). Vi får väl se om det ger resultat. Aloe Vera har jag bara använt utvärtes. Jag är lite skeptisk till att slurka i mig allt möjligt i förebyggande syfte, men om det kan lindra, så… Och så köpte jag en annan sort indiskt örtte som borde vara bra.

Bara ti böri poå tå… undrar vilken sort jag ska ta först?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *