fbpx

inlägg 73. En regnig dag…

…som denna passar det ju bra att återgå till JoLis lista 101 sommarinlägg för bloggare och nappa åt sig just den här rubriken. Just nu tror jag faktiskt inte att det regnar så mycket, men då och då under natten har jag hört ett hemtrevligt droppande på sommarstugetaket.

Visst skulle jag gärna vara ute i solen också, men för mig har vädret faktiskt ingen större betydelse. Det bästa är att jag är ledig, då får vädret se ut hur det vill. Mina ”fem främsta” låter sig inte hindras av väder. Enda skillnaden är att jag förlägger dem mera utomhus om det är vackert. (De ”fem främsta” som jag vill göra är alltså sova, äta, läsa, handarbeta och motionera.)

Sover utomhus gör jag faktiskt inte så ofta, men ibland händer det att jag nickar till i Baden-Baden-stolen, i hammocken eller på bryggan. På bryggan brukar jag ligga på ett liggunderlag, eller på madrassen från BB-stolen.

Äter utomhus gör jag ofta, om det inte blåser för kallt. Här vid sommarstugan har vi flera platser som man kan välja mellan, beroende på väder och vind. Favoritplatsen är en fristående terrass, som maken byggt ihop med badtunnan.

Fast här ser det inte så inbjudande ut idag. Men morsdagsrosen får vatten!
Fast här ser det inte så inbjudande ut idag. Men morsdagsrosen får vatten!

På verandan har vi ett litet bord med två stolar. Det är sällan så varmt att man har lust att sitta där. Stranden, och verandan, är på norrsidan, så det är inte många solstrålar som letar sig in under verandataket. I går kväll var det faktiskt så varmt fastän det var mulet att jag kunde sitta på verandan i en hel timme och bara njuta. Om det inte blåser så mycket, går det också bra att sitta på verandan fast det regnar. Eller att träna på verandan, det gör jag då och då (fast helst tränar jag på badtunneterrassen).

Jag är väldigt förtjust i det här lilla bordet och i stolarna. Det är också lätt att flytta det här möblemanget vartsomhelst på tomten.
Jag är väldigt förtjust i det här lilla bordet med tillhörande stolar. Det är också lätt att flytta det här möblemanget vartsomhelst på tomten.

Vi har ett lusthus gömt bland träden, ett lusthus som svärmor i tiderna önskade sig och fick i present, kanske till morsdag? Jag tror inte den här sortens lusthus tillverkas längre. Det är hopvikbart, och ser ut som om det skulle vara gjort av myggnät. Det är alltså helt genomskinligt och luftigt, men hindrar flygfän från att bli alltför närgångna. Taket är av nån sorts plastaktigt tyg. Här kan man också sitta fast det regnar, bara det inte blåser för mycket.

Baden-Baden-stolens madrass förvaras inomhus för att inte bli fuktig.
Baden-Baden-stolens madrass förvaras inomhus för att inte bli fuktig.

Sen har vi ett stockbord, som vi har placerat på södersidan om bastustugan. Det hus som skymtar bakom bordet är ”lidervillan”, som egentligen ska vara ett uthus, men som utgjort vår sommarstuga i flera år medan vi byggde bastustugan där vi huserar nu. Stockbordet ser vått och oinbjudande ut idag.

IMG_1353

Och så här ser utsikten ut där jag sitter och skriver.

IMG_1349

Jag har börjat fålla upp ett par tunna gardiner, som vi ska ha i det här fönstret. Tanken är att gardinerna ska gå att dra för både fönstret och dörren om man vill dämpa insynen och ljuset en aning. Men det tar länge att fålla upp gardiner för hand, så uppgiften blev på hälft när jag tänkte att jag skulle bli klar med gardinerna till kalaset vi hade häromveckan. Det är en lämplig uppgift att fortsätta med en regnig dag! Och att virka och att läsa, förstås.

Det har varit så mycket ståhej hittills under mitt sommarlov att jag känner att det är nu som jag blir Riktigt Ledig, då jag inte ska på något kalas eller själv ställa till med något. Firandet av bröllopsdagen i slutet av juli lär nog bli i liten skala, känns det som. Nu vill jag bara vara i fred. I tystnaden, med hunden och inga människor. Härligt!

0 reaktioner på ”inlägg 73. En regnig dag…”

  1. Man får hitta på lite aktiviteter i regnet. I dag ska vi bunkra upp lite proviant i centrum och köpa ett par nya blommor till gravgården. Mangling väntar på eftermiddagen, ska just börja stänka på lakanen.

    Sova ute är skönt när det behövs. Slumrade till i trädgårdsgungan i går, då vi hade suttit uppe och tittat på finalen i dam-VM i fotboll till kl 4 på natten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *