fbpx

inlägg 77. Bloggbikten

…som jag hittade hos Silje Therese.

1. Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var fler?
Det vet jag faktiskt inte. På min gamla blogg, när jag nån gång kollade, var det 30-300.

2. Kollar du din statistik flera än en gång per dag?
Nej, inte ens varje dag.

3. Önskar du att din blogg vore större?
Bra fråga. Det beror på. Visst är det roligt om folk läser och kommenterar, men jag har ingen lust att lägga ner mer tid på den eller ”smöra” genom att skriva sånt som jag tror att folk vill läsa om – så jag antar att svaret blir ”ja, om den duger som den är” :p

4. Kopierar du andras idéer till blogginlägg?
Jo, det gör jag då och då, som t.ex. den här listan. Men jag brukar försöka komma ihåg att berätta var jag fick idén.

5. Vad drömmer du om i smyg då det kommer till din blogg?
För närvarande inget. Jag skulle gärna ha startat en ny blogg i höstas, en tränings- och hälsoblogg för mogna kvinnor, men fick inte napp (klart jag skulle kunna göra den här också till en renodlad sån blogg, men det vill jag inte heller). Jag tycker att det är ok så här – ett ställe där jag får skriva av mig om jag vill.

6. Ställer du upp din mat snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instragramvänlig bild?
Knappast, för jag är inte så estetisk av mig även om jag gärna delar med mig av och tittar på matbilder 😀

7. Kommer du på dig själv med att tänka ”oj det där blir fint till bloggen” eller ”det där skall jag blogga om” eller ”jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen med det”
Inte det där om att köpa nåt för att det skulle bli fina bilder, men nog på sånt som jag vill blogga om. Jag har ett häfte i handväskan där jag kan skriva ner idéer, det gäller bara att komma ihåg att skriva ner dem innan de försvinner…

8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga?
Det har hänt. Jag tror att jag var ett par tre månader utan blogg, faktiskt. Annars har jag hållit ut sen juni 2006 🙂 Ibland kan det kännas som att jag redan skrivit om ”allt” så att jag blir utan idéer.

Vad tycker du om affiliate länkar?
Det vet jag inte vad det är *googlar* Aha. Jag har inte tänkt på att såna finns. Undrar om jag klickat på nån sån?
9. Tar du stress över din blogg eller om du inte uppdaterat?

Nej, det har jag bestämt mig för att inte göra. Däremot har jag bestämt mig för att inte lägga upp mer än högst ett inlägg per dag. Innan jag gick med i facebook (vilket hände i januari 2009) kunde det bli flera inlägg per dag. Numera har en stor del av diskussionerna med andra bloggare och vänner flyttat till facebook, så bloggen är inte lika viktig för mig längre.

10. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite ”blyg” över din blogg?
Jag delar gärna, och är absolut inte blyg över den, då faller liksom hela idén för mig (fastän jag mest skriver för att jag vill skriva och inte för att folk ska läsa). Jag skulle absolut inte skriva under signatur, jag vill ha credit för det jag gör om det är bra, och om det jag gör är dumt eller dåligt vill jag ändå stå för det och ta eventuella konsekvenser…

0 reaktioner på ”inlägg 77. Bloggbikten”

 1. Trevligt att läsa hur andra tänker om sitt bloggande men själv skulle jag inte ha lust att svara på de där frågorna … Jag har ca. 5-15 besökare/dag! 😀

 2. Kul lista och jag skulle också fått googla 🙂 Problemet med bloggen tycker jag ibland att kan vara att folk redan vet saker jag tänker berätta …de har läst min blogg:) Sen jag flyttade bloggen till Sevendays försöker jag att inte vara sååå privat 🙂 Lyckas så där 😀

  1. Heh, så där är det lite med facebook för mig också… jag får börja med ”kanske du såg på fb att jag…” innan jag berättar det jag tänkte berätta 😀

 3. Besökarna minskade drastiskt sedan jag övergick till wordpress. På gamla bloggen.fi kunde det vara mycket mera besök och det är ju lite trist att många fallit bort. Å andra sidan krånglar inte wordpressbloggarna, vilket är helt avgörande.

  1. Det har du rätt i, Kicki, jag tror att det samma gäller mig – färre besökare men bättre fungerande blogg. Fast det som jag saknar från gamla bloggen.fi är att det var tekniskt enklare att komma underfund med det ena och det andra, wordpress är onödigt invecklat för mig. Jag är ju ändå inte intresserad av att göra bloggen så flashig och estetisk, jag vill mest skriva, så för mig skulle en enklare MS Word-liknande blogg passa bäst. Egentligen tror jag att blogspot, där jag har min parallellblogg, är enklare att använda.

 4. Jag har en period när inäggen kommer glest. jag har ingen ambition att öka läsarantal,kollar sällan om nån läser överhuvudtaget. Oftast skriver jag bara rakt av när andan faller på och det där med bilder har jag väldigt sparsamt. kanske jag nån gång framöver satsar mera,eller slutar helt, nån stress över nånting med blioggeriet tänker jag inte ta.

  1. Ungefär som jag då, det blir vad det blir 🙂 Jag vill ju mest skriva, men visst skulle det vara roligt att kunna ta vackrare och bättre bilder också. Men jag är så ”gammaldags” att jag tänker att bilder i mängder mera hör hemma i forum som instagram. Jag kanske har fel… fast det är naturligtvis upp till var och en var man vill visa sina bilder (om man vill visa bilder)!

 5. Pingback: Bloggarna erkänner & bekänner – Siljetherese

 6. Pingback: Siljetherese En helg i Vasa, GALAN & mingelbilder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *