fbpx

inlägg 78. Hundvakt

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om husdjur. Både sällskapsdjur som hund och katt, och nyttodjur som kor osv. Jag har ju t.o.m. haft som yrke att sköta djur under mina år som lantbruksavbytare respektive jordbrukare. Numera är djurskötseln bara en hobby, men jag åtar mig gärna att sköta någon extra hund eller katt om det behövs.

Den här veckan förgylls tillvaron av dotterns och hennes sambos hund Hugo. Hugo är en Berner sennen som fyllde 1 år i vår. Han har varit hos oss flera gånger tidigare, och det brukar gå bra på många sätt och vara en hel del vaktande och potentiella bekymmer på andra sätt. Det passar bäst att ha honom här vid sommarstugan, där hundarna kan gå lösa. Men, i stället finns det en massa dumheter man som hund kan hitta på då man får gå fritt…

Förra gången han var här i några dagar var han och åt upp både en trasa och ett par badbyxor. Det var ju inte så bra. Ingen katastrof uppstod, men han hade magbesvär i ett par dagar. En del av bytet kom ut den naturliga vägen, andra delar spydde han upp efter ett par dagar… Stackars mage.

Så den här gången försökte jag textilsanera extra mycket för att han inte ska hitta olämpliga saker att äta upp. Tyg tycks ju vara mest intressant, enligt honom.

Hugo har anlänt. Som vanligt blir det en massa upprymt bus, det var svårt att lyckas fånga dem på bild. Diiva ser suddig ut för att hon inte stod stilla :)
Hugo har anlänt. Som vanligt blir det en massa upprymt bus, det var svårt att lyckas fånga dem på bild. Diiva ser suddig ut för att hon inte stod stilla 🙂

Den första kvällen tyckte Diiva faktiskt att Hugo var lite tröttsam. Han har blivit könsmogen, och tycks vara väldigt intresserad av att öva sig i hur man betäcker tikar. Diiva är emellertid kastrerad och har ingen lust att bli betäckt. Hon försökte ha tålamod med ”sin valp”, men till sist blev hon så trött på honom att hon kröp in under stugan. Stora Hugo får inte plats där, så han fick stå med lång näsa och pipa medan hon låg under stugan och morrade.

Följande dag lekte de mera ömsesidigt. Det är skojigt att se att Diiva, som annars brukar kunna trötta ut sina hundkompisar med att vara så busig, faktiskt är den som tröttnar först. Ändå kan hon inte alltid hålla sig – när han slutar attackera hoppar hon på honom i stället.

Havsvattnet smakar bara såå mycket godare än vattnet som "mommo" ställer fram...
Havsvattnet smakar bara såå mycket godare än vattnet som ”mommo” ställer fram…

Det är också skojigt att se hur hundar gärna följer människan. I alla fall de hundar som jag har skött. När jag skötte min väninnas och hennes familjs hundar hade jag en svans av fem hundar (inklusive min egen) som följde mig vart än jag gick. Och nu är det förstås två ”förföljare” som intresserat iakttar vad jag än sysslar med. Ibland kan de ta det lugnt också.

"Mommos fötter ser lite kalla ut. Bäst att jag värmer dem."
”Mommos fötter ser lite kalla ut. Bäst att jag värmer dem.”
"Vilken tur att han sysselsätter sig själv ibland, så att jag kan pusta ut utan att behöva gömma mig."
”Vilken tur att han sysselsätter sig själv ibland, så att jag kan pusta ut utan att behöva gömma mig.”
"Är Diiva där inne med dig, mommo? Jaså inte... jag förstår inte varför hon gömmer sig :( "
”Är Diiva där inne med dig, mommo? Jaså inte… jag förstår inte varför hon gömmer sig 🙁 ”
...och så är det dags för lite bus igen
…och så är det dags för lite bus igen
Vem behöver Dentastix då naturen är full av tuggpinnar...
Vem behöver Dentastix då naturen är full av tuggpinnar…

Drygt två dygn till i detta förtjusande sällskap!

0 reaktioner på ”inlägg 78. Hundvakt”

  1. Kul med husdjur! Vi har både hunden och en katt med på villan i år och det är nog paradiset för dem. Hunden får springa lös och tröttar ut oss alla med att tigga sig till bollkastande eller sparkande mest hela tiden. Helst ska bollen sparkas ut i vattnet så han får simma efter den. Motion får han minsann så det räcker.

    1. Vi har inte haft katterna med hit, men jag har funderat på om jag borde ta med åtminstone den ena, han som alltid flyttar hemifrån under sommaren när det blir varmt… på en ö skulle han åtminstone hållas inom ett begränsat område 🙂

      Om vi har bara vår egen hund här blir det inte så mycket motionerande för henne, tyvärr, men när hon har sällskap motionerar de så att de är helt slut efteråt. Synd att de inte vill simma, det skulle vara uppfriskande i värmen, speciellt för Hugo som är så svart!

    1. Det är härligt, men också lite tröttande att ha en extra vovve att hålla ögonen på 🙂 Vilken tur att Diiva hjälper till med att sköta honom!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *