fbpx

inlägg 79. Bloggkollen

Jep, visst kan jag också svara på Carola Ekmans bloggkoll!

1. Varför bloggar du? 

För att jag älskar att skriva. Att uttrycka mig i skrift. Och för att jag har nog av att bli redigerad och refuserad när det gäller sånt som jag skriver i mitt jobb. När jag bloggar får jag skriva precis hur (dåligt) jag vill och ingen kan hindra mig från att göra det (moahhahahh).

2. Vilka bloggar är de första du går in på när det är dags att göra en bloggkoll?

Det varierar. Jag tror att den blogg jag oftast besöker är min gymkollega Ainos träningsblogg. Sen tittar jag ofta in till två andra gymkollegor också, Eve och Janna.  Förr läste jag aldrig finskspråkiga bloggar, men tack vare att Eve fick med mig i gruppen Vaasan Alueen Blogeja har jag hittat många intressanta nya bekantskaper. Eftersom facebook är mitt främsta internetforum blir det oftast via fb jag går vidare till bloggar som kommer upp i nyhetsflödet. Och så brukar jag försöka komma ihåg att göra svarsvisiter till de bloggare som kommenterat min blogg.

3. En blogg du saknar i den finlandssvenska bloggvärlden?

Hm, jag kan inte säga att jag har saknat någon. Pappabloggen, som några bloggare efterlyser, fanns när jag i tiderna började blogga på bloggen.fi, men den har visst mer eller mindre tynat bort som så många andra i det forumet, tyvärr. Ibland förstår jag mig inte riktigt på HSS Medias bloggforumstrategi, men jag antar att det handlar om pengar. (Gnällvarning:) först skapar de ett trevligt och användarvänligt bloggforum för finlandssvenskar, sen uppdateras detta forum till att bli mycket användarovänligare (vilket gör att många ger upp, det var typ uppskattningsvis 5-10 % av bloggarna som ville ha en tekniskt sett mera avancerad portal), sen kraschar servern och våra kära inlägg försvann ut i cyberrymden och sen orkade ingen riktigt engagera sig i den nyare varianten (alltså, från upprätthållarens sida) så allt möjligt började krångla så inih-vete att folk totaltröttnade. Och så ska det plötsligt vara Sevendays i stället (intet ont om detta, men) med enbart utvalda skribenter och sånt. Heder åt dem att det i alla fall finns en ny möjlighet att finnas med också för oss icke utvalda tack vare Blogoteket! (slut på gnället)

4. Vilka bloggar läser du varenda dag?

Inga. Se ovan, det varierar alltså.

5. Vilken blogg minns du?

Den som gjort störst intryck på mig är Mollalenas blogg på bloggen.fi. En sån otrolig stilistisk förmåga, och minst lika långa blogginlägg som mina :p

6. Vad är du trött på inom den finlandssvenska bloggvärlden?

Inget. Man behöver ju inte läsa det som man inte är intresserad av. Jag tycker att det är viktigt att alla blommor ska få blomma.

7. Vad är det bästa med den finlandssvenska bloggvärlden?

Kanske samhörigheten. Om man bloggar i ett rikssvenskt eller finskt forum, och inte skulle ha tillgång till t.ex. gruppen Finlandssvenska bloggare, försvinner man så lätt i mängden. Här kan vi lättare hitta varandra och samverka både virtuellt och IRL om vi vill!

8. Om du skulle få ge ett pris åt en bloggare, hurudant pris och åt vem?

Oj, det var en svår fråga. Jag skulle ge ett tapperhetspris åt Alisa Plavsic för en intressant och personlig blogg om att kämpa för det man brinner för, trots sjukdom och motgångar.

9. Om du skulle vara tvungen att ge ett pris åt din egen blogg, hurudant skulle det vara?

Ojdå, det var en ännu svårare fråga 🙂 Pris för bloggtanten som vågar gå mot strömmen (om hon har lust)?

10. Om du skulle få ta en kaffe med en finlandssvensk bloggare, vem skulle du välja då?

Jag antar att tanken är att man ska välja någon som man inte träffat (för jag har redan träffat ca 70 människor via bloggen.fi). Då skulle jag välja Kicki. Vi har haft så mycket kontakt via våra bloggar och facebook, men inte kommit till skott när det gäller att träffas IRL.

11. Varför tycker du finlandssvenska bloggar är viktiga?

Se svaret på fråga 7.

12. Vilka bloggar går du in på när du ligger och slösurfar? Dvs inte varje dag, men nu som då?

Ähum, det gör jag inte. LIGGER och SLÖSURFAR 😀 Ligger inte och surfar, och slösurfar inte heller. Men, ok. Förutom de redan nämnda kan det bli några av de som jag har länkat till i min blogg (vilket är en random lista som jag raskt totade ihop när jag flyttade från bloggen.fi till wordpress): Malena Molin, Mon Voyage, emadeleinew, Sannas äventyr Down Under, Fina Christina, Tallbackstanten eller Lizzyfix, för att nämna några exempel.

13. Vems blogg kommenterade du senast? Och vad skrev du då?

Meh, vilken fråga, det minns jag väl inte 😀 😀

14. Är du över lag bra på att kommentera andras bloggar?

Rätt så, tror jag. Om jag har något att säga. Det känns lite torftigt att bara skriva nåt i stil med ”bra inlägg!”. Men visst drar jag till med såna uppmuntrande kommentarer ibland också.

15. Vad är det bästa som skulle kunna hända i den finlandssvenska bloggvärlden?

Hm… att vi skulle få slut på elaka kommentarer och påhopp? Inte för att jag varit utsatt, men jag vet ju att andra råkat ut för det.

16. Skicka vidare listan till två eller flera bloggvänner som du också tycker ska göra den!

Jag avstår, den som vill får gärna haka på!

0 reaktioner på ”inlägg 79. Bloggkollen”

  1. Tack för omnämnandet! Det skulle faktiskt vara skoj att träffas. Efter så många års ”bekantskap” via skärmen känns du som en vän. Förra sommaren fick Tallbacktanten, som ju är en gemensam bloggvän, och jag kontakt på loppisracet i Norra Vörå och det var mycket trevligt. Ja, och vi har träffats på en fortbildningsdag också. Kanske du och jag också kan få till det nån gång 🙂

    1. Tallbacktanten och jag har träffats tidigare några gånger, utanför bloggen 🙂 men vi är inte närmare bekanta så där IRL. Men visst skulle det vara skoj att träffas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *