fbpx

lättnad

Det här blir nog mitt kortaste blogginlägg nånsin: jag är så lättad över att ha fått positivt besked från Keva att jag inte kan tänka på annat ikväll. Jag har beviljats delinvalidpension. Inte bara för viss tid, utan fortlöpande fr.o.m. 1.6.

Det innebär alltså att jag fram tills att jag får ålderspension får jobba deltid och samtidigt erhålla en ”halv sjukpension”, vilket känns oerhört skönt. Inte ledsamt alls. Bara bra. Och skulle jag mot förmodan bli jättepigg och vilja börja jobba heltid kan jag själv säga till att jag vill att pensionen ska upphöra.

0 reaktioner på ”lättnad”

    1. Tack, det ska jag göra! Det förändrar ju inget i sak så att jag skulle få mera ledighet – jag har haft samma pension redan i ett par år, men enbart för viss tid och med jämna mellanrum varit tvungen att rannsaka mig själv ”hur står det till nu, skulle jag klara av att gå upp i arbetstid” och sen besöka läkare, få nytt intyg, vänta på nytt besked osv. Men det som förändras är att jag kan slå mig till ro och veta att det räcker så här, jag behöver inte tillbringa flera månader per år med att grubbla på hur det ska bli till nästa år osv. Oerhört skönt, och det kanske också gör att jag inte sätter onödig, omedveten energi på det där ångestfyllda grubblandet utan faktiskt med gott samvete kan njuta ännu mer av att ha den där lediga tiden.

    1. Tack Carola! 🙂 det finns en del att fundera på än när det gäller olika praktiska detaljer med jobbet, men det är så skönt att veta vad jag har att hålla mig till nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *