fbpx

märkligt antivirusprogram

För ett år sen kom jag mig för att i någon mån minska på mitt medlemskap i allt möjligt. ”I någon mån” motsvarades då av att jag sa upp mitt medlemskap i Sjukskötarförbundet. I år tyckte jag att det var dags att säga upp medlemskapet i Barnmorskeförbundet. Visst, jag har fortfarande min legitimation, men ändå…

Hursomhelst, det gick inte så lätt den här gången. Jag skrev ett vänligt men kort mail på svenska att jag ville säga upp medlemskapet, angav medlemsnummer och namn och trodde att saken skulle vara ur världen. Följande dag såg jag att mailet hade kommit tillbaka som undeliverable eftersom det klassats som misstänkt av mottagaren, min hotmailadress var tydligen inte betrodd.

Nå, jag kopierade meddelandet och tänkte att jag skickar det från min jobbmail i stället, Åbo Akademi låter säkert trovärdigare än hotmail, tänkte jag. Men nähä. I dag kunde jag se att mailet kommit tillbaka som en bumerang, med samma motivering. Jag skulle ju ha kunnat printa ut meddelandet och skicka det per snigelpost, alternativt ringa till förbundets kansli och tala om mitt ärende, men jag tänkte ”skam den som ger sig” och kopierade meddelandet till min gmail. Samtidigt flög den lede i mig – jag tänkte ”kan det här vara en språkgrej” och ändrade meddelandets rubrik till finska ”jäsenyyden irtisanominen”, men lät själva meddelandet fortfarande vara på svenska. Döm om min förvåning då jag inom ett par minuter fick ett vänligt svar (på finska) att saken är klar, och att jag är välkommen som medlem igen om min livssituation förändras.

Jag vet fortfarande inte om det faktiskt var språket som verkade virus eller om gmail faktiskt är mera betrodd än abomail och hotmail…

0 reaktioner på ”märkligt antivirusprogram”

    1. Det låter verkligen märkligt, Kicki. Månne det är någon bokstavskombination eller vad det nu kan vara som mottagarens dator klassificerar som spam….

  1. Förhoppningsvis inte, lma7. Men konstigt verkar det. Min första mailadress slutade jag använda pga. att jag blev så överhopad med spam, trots att jag förbjöd det ena efter det andra. Det är en märklig värld, den där cyberrymden – kanske vissa brandväggar och antivirusprogram är för ”hårda” efter att så många utsatts för olika nätattacker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *