fbpx

städdagar

I dag har jag inlett efter jul-städningen, i hopp om att bli klar under veckoslutet om jag tar det lugnt och städar fyra utrymmen per dag. Det är ju inte så att vi har julgardiner och -pynt i t.ex. badrummet eller i bastun, men de behöver städas sådär annars bara 🙂 Om Familjen hjälper till kan det ju gå fortare, men om det ankommer på mig räcker fyra utrymmen per dag gott och väl till. Hittills har jag städat ”källarwessan”, dotterns rum och påbörjat städningen i ”faffas wessa”. Medan alla barnen bodde hemma och var ganska små hade vi endast en wc, sen installerade vi ett toalett- och duschutrymme i källaren och efter svärfars bortgång har vi också svärföräldrarnas badrum på vår lott.

Dottern bor numera i Vörå, så hennes rum är inte så ofta i användning. Men det är bra att ha som gästrum. Under jullovet huserade en av systersönerna där i några dagar, och om maken eller jag är sjuk brukar jag flytta dit några nätter för att inte störas/störa med hostande eller vad det nu är som är på gång. Min förkylning denna gång blev rätt lindrig, ingen evakuering har behövts. Fortfarande känner jag lite ilningar i höger öra och i bihålorna, men annars är jag i princip som vanligt nu och tänker att jag kan börja träna igen efter några dagars vila.

Maken har farit till stan för att besikta militärsonens bil och hämta hem yngste sonen, som är på sin första praktik. Jag har skrivit en handelslista åt dem, så nu får jag bara vänta med spänning på vad vi får äta i kväll, det står ”middagsmat” på listan och jag sa till maken att de kan köpa ”något gott” 🙂

0 reaktioner på ”städdagar”

  1. Du vågar dig på att ange sådär oklart om middagsmaten. Här hos oss ska det vara väldigt tydligt annars blir det helt fel -och ändå vil det sig inte riktigt för husbonden …

    1. Men Kicki, om han får välja själv kan det väl inte bli fel 🙂 Om jag har något specifikt recept i tankarna brukar jag nog vara väldigt tydlig.

  2. hittade dej nog, även om du flyttat 😉 jag brukar nog bara skriva ”mat” på handelslistan, då guben ska handla och det brukar gå så bra, han är dessutom bättre kock än vad jag är så det kommer definitivt hem något gott som han dessutom tillreder själv. nu i helgen tror jag nog att vår julgran åker ut, den är visserligen grön o grann då den börjat växa, men den har även börjat barra trots att jag vattnat den varje dag, o nu börjar jag faktiskt bli trött på julen, men det där underbara skenet från all julbelysning saknar jag nog litegrann ändå, inte är det samma sak med vanliga bordslampor eller fönsterlampor.

  3. Hej Gilla, trevligt att se dig här! Här blev det pulled pork i går (färdig sådan) med klyftpotatis, rödvinssås och sallad. I dag har julgranen åkt ut, den har inte barrat mycket så länge den stod på stället, men visst dråsade en hel del barr av den när jag började röra om kvistarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *