fbpx

milt pinsamt

Jaha, så har vi dan före nyårsafton här. Tiden rusar iväg, även när man har jullov. I morgon på nyårsafton ska vi ha gäster, mina släktingar. Jag har varit och handlat mat så det stod det härliga till. Vi blir 13-21 personer, vilket är rätt intressant då man ska handla, och resa bort dagen efter festen… Gästerna får ta med sig överbliven mat hem. Eller se till att äta upp allt.

Jag handlade mest mat, men också några saker som inte faller under rubriken ”livsmedel”. Bl.a. kalsonger åt maken och 15-åringen, eftersom det har visat sig att de inte äger något stort kalsongförråd, och det behövs en hel del rena kalsonger att ta med på resan. Jag har handlat kalsonger tidigare. Ändå kom jag på mig själv med att tycka att det var milt pinsamt att stå där och glo på alla varianter, storlekar och färger av Sloggi, Black Horse och Pierre Robert innan jag kunde bestämma vilka jag skulle köpa. Där stod jag framåtböjd med näsan i kalsongerna, tänkte att de var dyra och vill han faktiskt ha de där eller ska jag ta den där andra modellen i stället och hur skulle det vara med ett sånt där 2-pack i stället för att ta två separata… och plötsligt drabbades jag av en stark känsla av förlägenhet. Fånigt, eller hur. Jag som varit gift i 25 år och har 3 söner, inte är det ett dugg suspekt att jag köper kalsonger. Inte är det… ojämlikt heller. Jag skickade minsann maken till en affär för damunderkläder för att inhandla en amningsbh åt mig en gång då jag låg på bb. Så varför kändes det milt pinsamt då?

Det är intressant, det här med vad som känns pinsamt att handla. Underkläder… bindor… preventivmedel… öl… Jag antar att det varierar från person till person, och också hos samma person beroende på ålder och kanske på eventuellt medföljande sällskap. När jag var ung, var det milt pinsamt att köpa öl. Så det gjorde man inte i närbutiken, där risken var stor att man skulle träffa på någon bekant, utan man for lite längre bort för att känna sig säkrare. Måste väl tillägga att jag aldrig varit någon stor ölkonsument, men det hände någon enstaka gång att jag köpte öl. Det händer någon enstaka gång fortfarande, men nu tycker jag inte att det är ett dugg pinsamt, utan köper det glatt i närbutiken om så skulle vara. När en av mina väninnor hade fått barn, skrev hon en handelslista åt den nyblivna pappan, så att han skulle handla hem bindor och blöjor och annat som behövdes inför hemkomsten från bb. Han tyckte det var för pinsamt att handla sånt, så han bad en kvinnlig bekant sköta inköpen. När jag var ogift tyckte jag att det var extremt pinsamt att köpa preventivmedel. Många gånger värre än att köpa öl 😀

Men aldrig att jag tidigare har tyckt att det har varit pinsamt att handla kalsonger. Trots att jag egentligen tycker att det är bäst att var och en handlar sina egna underkläder. Undrar vad som tog åt mig idag?

0 reaktioner på ”milt pinsamt”

 1. Lättare med kalsonger än preventivmedel, tycker jag. Men varför kunde inte herrarna köpa själva? Faktiskt så köper jag nog kalsonger åt mannen men inte mera till sönerna. Tur att DOM i alla fall inte mera behöver mammas hjälp… 😉

  Svar: 🙂 Det var helt enkelt mest praktiskt så här då jag ändå skulle handla. Vi bor så pass långt från alla kalsongbutiker att man måste åka bil för att kunna uträtta såna ärenden.

 2. Hej Yvonne!Det går säkert bättre nästa gång eller gången därefter. Önskar dej ett gott slut på året och naturligtvis ett gott Nytt År! Kramar!

  Svar: Tack Anja! Det ska vi tro. Gott slut på året och gott nytt år till dig med! Kram!

 3. Kalsonginköp har jag aldrig haft problem med:) Brukar alltid stå på julklappslistan, så vi har ett förråd att ta av vid behov. Beställer det mesta till jul på nätet så det går dessutom helt smärtfritt.

  Öl har jag aldrig köpt ej heller preventivmedel och det sistnämnda skulle faktiskt vara pinsamt. Bindor och tamponger är inte heller något jag skyltar med i kärran, utan de brukar få ligga lite i skymundan.

  Svar: Jag kan inte heller minnas att jag tyckt att det varit pinsamt att köpa kalsonger tidigare. Fast jag vet faktiskt inte om jag har köpt kalsonger åt maken förr. Nog åt pojkarna. När barnen var mindre brukade jag också beställa julklappar via postorder, men det har inte blivit av under de senare åren.

  Numera skulle jag inte tycka att det skulle vara pinsamt att köpa preventivmedel. Lätt att säga då det inte längre behövs 😀

 4. intressant det där med pinsamma inköp….såna har jag inga numera, även om jag handlar ”vad som helst”….Gott Nytt År och hoppas ni får en härlig resa…..vartninuänskabegeer!!!

  Svar: Tack, god fortsättning! Vi var till Egypten. Jag ska nog skriva om den saken så småningom, tänkte göra det för en vecka sen men det har varit problem så jag inte har kommit in på bloggen, och så har min dator gett upp. Återkommer!

 5. Tydligen var det alltför längesen du köpte kalsonger. 🙂 Trevlig resa!

  Svar: Tack, resan var trevlig! Ja, inte vet jag… kanske det gick lättare att köpa små kalsonger åt små pojkar 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *