fbpx

Min körsbärspaj

Ja, jag bakade en sån där paj med choklad och körsbär, som jag hallucinerade om häromkvällen. Men jag är den enda i familjen ( av de som varit till städes och fått smaka) som faktiskt tycker att den är god. Jag har ätit en bit när den var varm, med vaniljglass som tillbehör, och en bit idag, när den var kylskåpskall och fått stå till sig lite. Den är godare när den är kall. Lite cheesecake-aktig.

Hursomhelst kan jag ju dela med mig av mitt experimentrecept:

Körsbärspaj med choklad

Pajbotten: Blanda ihop 150 g smält smör, 1 dl socker, 1 ägg, 1,5 dl vetemjöl, 1 ,5 dl grahamsmjöl, 1 tsk bakpulver och 50 g hackad mörk choklad. Bred ut degen i en pajform, på botten och på sidorna.

Fyllning: Blanda 1 burk smaksatt kvarg (citronsmak, jag tror att en burk är 170 g), 1 ägg, 1 tsk vaniljsocker,  ca en halv liter urkärnade körsbär och 50 g hackad vit choklad och bred ut smeten över pajbottnen. Grädda ca 30 min i 200 grader.

Paj
Paj

0 reaktioner på ”Min körsbärspaj”

    1. Det tror jag, lma7! Jag utgick från ett recept som jag fick av en kompis för över 30 år sedan, som jag brukar laga med blåbär (utan choklad) och gräddfil.

  1. livetsmeningar

    Jag kom genast att tänka på mitt lilla träd som ska få chokokörsbär bara det växer till sig…. Knappast doppade i choklad. 😉
    Gott med paj! Här lever blåbärs- och hallonpaj högsäsong. Med gräddfil i fyllningen. Mums!

    1. Det var meningen att jag skulle få ett chokokörsbärsträd också, Liv. Mamma ville ge mig ett i present en gång, men då var just den sortens träd slut, så jag fick ett annat körsbärsträd. I våras blommade det för första gången, men det blev inga bär. Kanske nästa år!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *