fbpx

PT-besök

Oj, vad länge sen jag skrivit något. Många uppslag har passerat hjärnan, men inte hittat fram till tangentbordet. Allt har sin tid.

Idag  ska jag träffa min PT. Det var meningen att det skulle vara sista gången, men… jag har beställt tre träffar till. Jag känner mig inte färdig än 🙂 Visst händer det att jag funderar över om det faktiskt är befogat att äta så mycket kosttillskott som jag gör nu, ”räcker det inte med vanlig mat”, men på något sätt tror jag ändå att det faktiskt gör gott – när rekommendationerna är individuella och bygger på mätningar. Syftet är alltså att kostomläggningen och kosttillskotten ska bidra till att sänka den kroniska stressnivån i kroppen, för att jag ska må bättre. Och ja, jag märker en tydlig skillnad. Visst är det fortfarande en kamp mot onödigt adrenalin och kortisol, men jag är åtminstone mätt och nöjd. Att jag väger lite mera än förr försöker jag också acceptera. Jag är fortfarande slank, och samma kläder passar. Fnys ni bara åt en sån ytlig inställning, men det är viktigt för mig, jag skulle inte känna mig som ”mig själv” om jag skulle lägga för mycket på hullet. Dessutom har vi övervikt i släkten, och övervikten för med sig hälsoproblem som jag inte vill ha.

För den som inte läst om vad jag håller på med – det handlar alltså om att äta enligt vad kroppens hormonbalans visar. Metoden kallas BioSignature och tränaren heter Eero Hakala.

I dag ska vi också diskutera hur min träning av överkroppen har framskridit. Jag har haft långvariga problem med vänster axel, och besökte både läkare, fysioterapeut och PT för att diskutera problemet. Det var Eero som på basen av sin erfarenhet kunde säga vad som hade hänt – bicepsmuskelns fäste hade varit inflammerat och inte läkt ordentligt. Nu har jag försökt undvika att belasta det onda, och i stället stärkt omkringvarande muskler samt stretchat och använt foamroller för att mjuka upp och lindra det ena och det andra.

Eftersom jag dessutom råkade få väldigt ont i nacken, axlarna och övre ryggen av allt skrivande i november (NaNoWriMo-manuskriptet hade sitt pris…) har jag också gått på bindvävsmassage hos Lars-Erik West vid Wasa massageakut. Det gjorde susen. Lars-Erik ger också klassisk massage om man föredrar det, men bindvävsmassagen funkade bra för mig.

Nu gäller det att ta sig ut i kylan (-26, brr) och köra till Storkyro om en stund… och att jag inte anlitar en PT i Vasa nu beror på att det inte finns någon i Vasa som är utbildad i BioSignature, och det råkade vara vad jag kände att jag behövde.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *