fbpx

sockorna växer

Jodå, det går framåt med mitt sockprojekt. De blir lite ojämna, eftersom inte alla restgarner jag använder är av samma kvalitet. Men det gör inget, det är så spännande att se hur de börjar se ut.

IMG_1977.jpg
Det är faktiskt inte så invecklat att sticka dem, men visst är det petigt. Här syns det att de självrandande garnerna gör att paret inte blir lika. De där små flätorna var lite krångliga, det är svårt att hålla bara en maska på en hjälpsticka utan att stickan glider ur hela tiden. 
IMG_1978.jpg
Så gäller det att hålla garnet lagom löst och lagom spänt när man stickar ”figurer” med flera färger. Det är inte heller så enkelt… men de lär jämna upp sig om man ångar dem när de är färdigstickade. 
IMG_1980.jpg
Oj, vad jag slet med den där ”blomraden” i går, den där lila som är ett par cm från stickorna. Det finns videosnuttar på youtube med ”flowers in a row”, som visar hur man gör. Men den som stickar gör det på engelskt vis, vilket förvirrar den som inte brukar hålla garnet så…. jag fick riva upp ”blommorna” tre gånger innan jag äntligen fick dem rätt. Och särskilt fina blev de inte. 
IMG_1981.jpg
I dag har jag knåpat ihop blomraden på den andra sockan. Puh. Lite till, så är skaftet till vänster också färdigt enligt grundmönstret.

Men eftersom jag använder tunnare garn, är skaften kortare än jag skulle vilja ha dem. Det får bli några cm till innan jag tar itu med hälen. Nu är frågan om jag ska upprepa någon av mönsterdelarna, eller om jag ska ta en andhämtningspaus och sticka vanlig resår 🙂 Den som lever får se!

2 reaktioner på ”sockorna växer”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *