fbpx

solsveda och vackra växter

Idag har jag fått avstå från strandbesök. Trots att jag smorde in mig rikligt igår, tycks jag ha slarvat på vissa ställen, med den påföljd att jag brände mig rejält. Usch att jag ska vara så känslig. Spf 50 krävs, och vi var inte mer än en timme på stranden, men hudpartiet som brändes var framme under promenaden till och från stranden också. Typiskt.

Fast jag hade tur i oturen och vann en t-shirt av ett företag som försökte locka oss att bli kunder hos dem. Jag har nämligen inte packat med mig någon klassisk, lätt, vit t-shirt, så den kom väl till pass. Vi låg och solade en timme i hotellets trädgård senare på eftermiddagen, och då kunde jag lätt täcka över det brända med t-shirten och ändå njuta av värmen och avkopplingen.

Vi gick också till botaniska trädgården i Maspalomas för att ta oss en titt på de exotiska växter som finns där. I går gick vi förbi trädgården utan att gå in, för att naturbehoven gjorde sig påminda…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Parken är öppen må-fr, och det kostar inget att gå in och titta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det finns många olika slags palmer där. Tyvärr vet jag inte vad de heter. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ljuvliga bougainvillea, de är mina favoriter <3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så vackra, tänk att de växer i den här ökenartade jordmånen. Undrar om de behöver mycket vatten?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det finns många olika sorters kaktusar eller suckulenter eller vaddenuheter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag fortsätter att öva min spanska, i dag med en veckotidning (eller månadstidning, vet inte). Om jag hittar något ställe med spanska böcker ska jag köpa en roman också. Allt är så turistinspirerat, på gott och på ont, det är liksom inte meningen att man ska tala spanska eller vilja läsa spanska, alla vill vara artiga och tala engelska, tyska, finska eller svenska med en 🙂 Det var förresten oväntat gott med öl spetsat med tequila!

Fortsättning följer i morgon, få se vad vi hittar på då. Så lite som möjligt, antar jag. Vilken tur jag har, som har en så snäll make som inte blir besviken då jag är så trött och orkar så lite <3

2 reaktioner på ”solsveda och vackra växter”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *