fbpx

promenad till Maspalomas

Dagens huvudprogrampunkt blev en promenad till Playa de Maspalomas. När vi var här för två år sedan var vi också på väg till den stranden en dag, men blev lite osäkra på hur långt det var, och vände innan vi kom fram. Idag hade vi kollat kartan en extra gång innan vi gav oss iväg, och det var inga problem med att hitta fram.

Vågorna är större vid Playa de Maspalomas än vid Playa del Inglés. Jag som är lite försiktig av mig skulle inte vilja bada i de stora vågorna. Men det är säkert roligt om man gillar att surfa. Nu låg vi bara vår vanliga timme på stranden och slöade efter promenaden. Jag skulle uppskatta att det är ca 2 km till Playa del Inglés (alltså till själva stranden) och 4 km till Playa de Maspalomas från vårt hotell.

På vägen dit gick vi förbi botaniska trädgården. Vi tänkte att vi kanske skulle titta in där på tillbakavägen, men jag var så kissnödig att vi sparar det till en annan dag/en annan gång 🙂

Utsikten är fantastisk när man går mot Maspalomas. Men jag är ingen vidare fotograf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hursomhelst, man är högt uppe när man kommer promenerande från Playa del Inglés-hållet, och ser havet och sanddynerna på håll.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det är väldigt torrt här, jag undrar om någonting skulle växa utan bevattning… kanske såna här kaktusar?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den här gången hade jag tänkt på att vi ska hålla koll på fyren, den syns på långt håll… så hittar vi säkert till stranden 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En svalkande drink smakade bra efter en timme på stranden (vitsi vad jag är rosa i fejset, trots sfp 50)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Min kära vän Tuija tycker så mycket om palmer, så jag ville krama en palm och hälsa från henne. Fast palmer är rätt stickiga och o-gosiga att krama. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ikväll har vi ätit tapas och druckit sangria, och det var sååå gott <3

Och så har jag deltagit i yoga, som ordnades vid hotellet (inga foton). En fin dag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *