fbpx

Vonnes adventskalender lucka 8 – skotta snö eller kratta löv

Oj, i dag har jag verkligen inte gjort det som alternativa julkalendern uppmanar till – att hjälpa någon att skotta snö eller kratta löv! Det har inte varit aktuellt med varkendera i dag, och i ärlighetens namn måste jag säga att jag ytterst sällan skottar snö, och ännu mera sällan krattar löv. Det är nästan så att jag kan räkna upp alla gånger jag gjort det i mitt liv. Nå, nu överdriver jag lite – i två år bodde jag ensam (fast jag hade pojkvän som ofta kom på besök) i ett gammalt hus, så då skottade jag nog. Men nuförtiden är det inte jag som skottar, och krattar löv gör vi inte alls.

Fast jag HAR hjälpt pappa att skotta snö, läste jag på facebook. För ett år sen eller hur många år det nu var. Och medan mommo levde brukade jag hjälpa henne att kratta.

Kanske det räcker att jag sträcker ut en hjälpande hand i andra sammanhang ibland, att det inte behöver vara just snöskottning eller lövkrattning som gäller…

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *