fbpx

Wonnes adventskalender lucka 10 – styrkor

Eftersom jag skrev om svagheter i går, tänkte jag att det skulle passa att skriva om styrkor i dag. Jag googlade på ”styrkor” för att få lite inspiration, och hittade ett sånt här test – hitta dina styrkor och stärk självkänslan. Eftersom jag är svag för (hö, hö) att fylla i enkäter och göra test, kan jag ju testa mig själv och så får mina läsare själva avgöra om de också vill testa sig.

1 poäng betyder ”stämmer inte alls” och 5 poäng betyder ”stämmer mycket bra”, och så kan man ge 2, 3 eller 4 poäng också om man vill. Varje påstående ska poängsättas.

 1. Jag kan förstå det jag läser. 5 p
 2. Jag kan skriva ner det jag tänker och känner. 5 p
 3. Jag kan hålla ett föredrag. 5 p
 4. Jag kan lyssna på andras åsikter. 4 p
 5. Jag kan ta emot andras sorg och lidande. 4 p
 6. Jag kan uppmuntra och ge stöd. 5 p
 7. Jag kan ha insikt om och hantera mina känslor.  5 p
 8. Jag kan vara för mig själv och fundera ut lösningar på problem i mitt liv. 5 p
 9. Jag kan vara medveten om och förändra hur jag tänker. 4 p
 10. Jag kan träna min kropp för att få bättre resultat. 5 p
 11. Jag kan dansa eller göra lekar som kräver kroppsrörelse. 5 p
 12. Jag kan leka charader och rollspel. 5 p
 13. Jag kan fundera ut lösningar på vardagsproblem. 5 p
 14. Jag kan ordna och systematisera. 5 p
 15. Jag kan huvudräkning. 2 p
 16. Jag kan föreställa mig saker och fantisera. 5 p
 17. Jag kan rita ett objekt på ett papper. 2 p
 18. Jag kan hitta vägen med hjälp av en karta. 4 p
 19. Jag kan känna mening med livet i ett större sammanhang. 5 p
 20. Jag kan använda musik för att förändra mitt sinnestillstånd. 4 p
 21. Jag kan känna inåt mig själv och uppleva en andlig känsla. 4 p

Det visar att jag

 • är verbal (15 poäng av 15 möjliga): ”Du har känsla för det talade och skrivna språket, och stor förmåga att ta in och förstå information. Du är också bra på att uttrycka dina känslor, åsikter och tankar och kan formulera dig så att alla förstår – en utmärkt egenskap om du till exempel ska hålla föredrag eller jobba med information.” Jodå, det låter bekant, jag har alltid varit synnerligen verbal. Det är en tillgång i mitt jobb, och det har också gjort att jag har varit en tacksam psykoterapipatient.
 • är social (13 poäng av 15 möjliga): ”Du har förmåga att förstå och känna empati med andra människor. Du känner av intentioner och känslolägen, och kan arbeta effektivt i grupp. Du lär dig bäst tillsammans med andra. Du är bra på att kommunicera, leda, organisera, förhandla, hjälpa, lyssna och medla.” Hm, jag känner nog igen mig, men jag kan inte riktigt helt skriva under på allt. Så det är nog rätt att jag fick lite lägre poäng här. (Jag gillar att jobba ensam.)
 • har god självkännedom (14 poäng av 15 möjliga): ”Du förstår dig själv, du känner till dina önskemål, rädslor och möjligheter, och kan styra dina tankar åt de håll du vill. Du lär dig bäst genom att arbeta ensam och i din egen takt. Du är bra på att förstå dig själv, att fokusera inåt, följa din intuition och vara originell.” Där kom det där med att vara ensam 🙂 och att jag inte fick full pott här kan väl vara ett tecken på det där med att jag inte alla gånger litar på min intuition, eftersom jag tror att min intuition ibland är förutfattade meningar som jag inte ska lyssna till.
 • är kroppslig (15 poäng av 15 möjliga): ”Du har potential att använda hela kroppen eller delar av kroppen, t ex handen, för att lösa problem eller skapa produkter. Du lär dig genom att röra vid föremål och uppleva med hela kroppen. Du kan vara bra på sport, dans, teater, hantverk eller mekaniska saker.” Jo, här känner jag också igen mig. Så bra, båda gångerna jag fått 15 i det här testet är det sånt som jag verkligen vill satsa på!
 • däremot är jag inte så logisk (det sprack på huvudräkningen…)
 • …och jag är ännu sämre på att vara visuell (jag är inte bra på att rita)
 • är existentiell (13 poäng av 15): ”Du har känslighet för kosmiska och andliga frågor, det oändliga och det obeskrivliga. Du tycker om att tänka, öva och skapa så att din uppfattning om tid och rum förändras. Du kan vara bra på att meditera, nå flow-tillstånd, gå in i dig själv, hitta symbolsystem och nå din andliga kärna genom konst och musik.” Det stämmer nog också bra.

Oj, det här var visst en riktig egoboost (jag vägrar tycka att det är skrytsamt att vara medveten om sina styrkor)! Och jag hade fått mycket sämre resultat om jag fyllt i det här testet för 5-6 år sedan…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *