fbpx

Wonnes wellness ger sig in i bokbranschen

Här händer det saker. För ett år sedan skrev jag mitt livs första romanmanuskript, mest på skoj. Och det var skoj, alltså roligt. Jag har alltid älskat att skriva.

När manuskriptet var klart, blev jag nyfiken på om det faktiskt skulle kunna bli en bok På Riktigt. Så, jag efterlyste provläsare via facebook och via bloggen och fick napp. Resten är historia, höll jag på att säga. Inte riktigt så, men nästan.

Jag följde Kugges goda råd och lät en lektör provläsa manuskriptet efter att jag gått igenom det några gånger och ändrat vissa småsaker enligt provläsarnas kommentarer. Men historien i sig är densamma. Lektören gav mig mycket positiv feedback, och jag funderade på att skicka in manuskriptet till ett förlag. Det råkade dessvärre vara väldigt kort om tid till förlagets höstdeadline, så jag bestämde mig för att inte stressa med den saken. Som bekant försöker jag följa Skalmans livsvisdom ”skynda är det fulaste ord jag vet”.

Hursomhelst, fröet om utgivning hade blivit sått, grott och slagit rot. Jag kunde inte släppa tanken, så jag diskuterade vidare med Anne Manner på Existens kommunikationsbyrå. Hon är alltså lektören som läst manuskriptet. Anne menade att den bästa tiden för utgivning av böcker är före jul, i januari-februari är det ganska dött på boksäljarfronten. Jag är handlingskraftig om jag så önskar, alltså kollade jag upp var jag kunde få hjälp med layout och var jag kunde få mitt manuskript tryckt, om jag ger ut boken själv. Rättare sagt blir det mitt relativt nystartade företag Wonnes wellness som ger ut boken. Så bra att jag registrerade ett företag som kan göra i princip allt som lagen tillåter 🙂

Om allt går enligt planerna, så kommer boken ut vecka 50. Jag fick hjälp från Existens med layout, korrekturläsning och pärm, och så ska boken tryckas vid Korsholms tryckeri. Det som är lite oklart än är vem som ska konvertera manuskriptet till epub-format, jag vill ju att den ska bli en e-bok också. En får väl lov att hänga med sin tid! Antingen åtar Maria vid  Existens också detta, eller så får jag försöka experimentera själv. Epub-formatet är bättre än pdf, eftersom epub anpassar sig till diverse telefoner och läsplattor och alltså är användarvänligare än pdf, som är statiskt. Och har jag anhållit om ISBN-nummer (och fått ett sådant) för epub, så gäller det att hålla fast vid den föresatsen.

Bokutgivarprojektet fick till följd att jag momsregistrerade företaget. Det betyder att jag får dra av momsen på det jag köper till företaget fr.o.m. i går, och att jag i samma veva fick lov att plussa på moms på mina egna tjänster. Sånt händer.

Spännande är ordet. Få se hur många som kommer att vilja skaffa boken…

En liten sneakpeak på förslaget till pärm. Och nej, den handlar inte om Diiva och mig, den är helt fiktiv trots att Maria tyckte att vi skulle platsa på pärmen…

skarmavbild-2016-11-22-kl-18-49-42

6 reaktioner på ”Wonnes wellness ger sig in i bokbranschen”

    1. Oj, tack… nu får jag ju nästan prestationsångest 🙂
      Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den. Tanken är nog närmast att det ska vara en feelgood-roman, fastän den handlar mycket om sorg och att leva med sorgen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *