fbpx

ett utfyllnadsinlägg till

Edit: det här skrev jag i går kväll, men wordpress krånglade så jag fick det inte publicerat.

Uff, vad jag är trött. Kom nyss hem från en mötesdag i Hfors, som inleddes med att jag steg upp 05:00 *gäsp*. Jag ska bara skriva några rader, äta lite och sen krypa i säng så att jag orkar hålla spinning i morgon kl. 06:45… Lyckligtvis är det mitt enda åtagande på hela dagen. Maken hämtar mig från Vasahemmet nångång på eftermiddagen efter att han slutat jobbet, så om jag vill kan jag sova flera timmar till efter spinningen.

I går hade vi spanskalektion, sista gången för terminen.

thumb_P1010008_1024
Det står 2015, men int tar vi he så hårt…

Efter dagens styrelsemöte och årsmöte i Böle (Hfors-Böle, inte Smedsby-Böle eller Närpes-Böle) hade jag ca en och en halv timme att ”slå ihjäl” innan det var dags att tuffa hemåt med tåget. Jag började med att spankulera omkring i stationsbyggnaden. Den var rätt snabbt utforskad. Jag köpte lite torkad frukt, nötter och te i Punnitse & Säästä-butiken. Vad trevligt att det fanns en sån, jag trodde att hela kedjan upphört, fastän det tydligen bara var Vasa-butiken som slagit igen.

thumb_P1010010_1024
Lavendel i te låter lite konstigt. Det ska bli spännande att smaka, jag har inte haft den här sorten tidigare!

Så köpte jag tre pocketböcker. Jag läser helst böcker på originalspråket, om jag kan, men Unni Lindells böcker har jag faktiskt läst på svenska, inte på norska, tyvärr (av tillgänglighetsskäl).

thumb_P1010009_1024
Knausgård borde jag ju också i så fall läsa på norska, kom jag på. Jag har läst Min kamp 1-3, nu skulle jag behöva få tag på fyran så att jag får läsa den innan jag tar itu med femman. Saara Kesävuori är en ny bekantskap. Det är sällan jag läser romaner på finska, det ska bli intressant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *