fbpx

gillar och gillar inte

Inspirerad av Carola Ekman skriver jag också ett inlägg om vad jag gillar att läsa om respektive vad jag låter bli att läsa om, när det handlar om bloggar, facebookinlägg, artiklar på internet osv. Och, precis som Carola, tycker jag att folk ska få skriva om det de vill, den som inte är intresserad behöver inte läsa. Såheså.

Bild 23-05-2016 kl. 20.20

GILLAR att läsa om….

 • tänkvärda tankar och känslor
 • vardagssituationer, personliga inlägg
 • ord och uttryck och vad de kan innebära för olika människor
 • föräldraskap
 • hälsa och välbefinnande
 • att leva med sjukdom – både det jobbiga och hur man kan hantera sjukdomen och må bra trots sjukdom
 • träning, gärna i kombination med kost
 • mat (gärna bilder, och gärna recept)
 • kläder, t.ex. många bilder på outfits. Trots att jag själv inte är så kläd- och modeintresserad blir jag inspirerad av att se på klädbilder.
 • make up – olika produkter och sminkningar
 • natur
 • skrivande – att skriva böcker, bloggar, artiklar…
 • böcker, alltså ”jag läste häromdan”
 • handarbete
 • t.o.m. inredning och DIY. Jag är inte så inredande eller pysslande av mig, men gillar ändå att titta på fina bilder och få tips.

Bild 23-05-2016 kl. 20.20 #2LÅTER BLI att läsa om…

 • skribenten är arg eller elak och skäller ut eller nedvärderar folk
 • inlägget är väldigt starkt ideologiskt (politik, religion) ”jag har rätt och alla andra har fel, de har bara inte fattat det än”
 • inläggen bara består av foton (varför publicera sånt i en blogg, passar inte en massa bilder bättre på Instagram eller nåt?)
 • inläggen är rasistiska
 • sånt som handlar om sport och idrottstävlingar
 • inläggen är självömkande ”varför läser så få, varför kommenterar ingen, jag tror jag ska sluta skriva, ingen bryr sig, buhuuu”
 • tv och film (åtminstone hoppar jag över det mesta som handlar om sånt)

Ibland råkar jag ju läsa sånt jag inte gillar att läsa om, men jag har blivit rätt skicklig på att sortera. Jag har tänkt på det också, många tycker att det skrivs så mycket elakt på internet – och det är sällan jag ser sådant. Det kan ju verka som att jag blundar för verkligheten, och det gör jag kanske, men man behöver inte ta in allt, det är lika omöjligt som att frälsa världen och få alla att tycka likadant som jag.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *