fbpx

typiskt

I dag var det meningen att jag skulle börja som zumbainstruktör På Riktigt. Och så tar jag och blir förkyld. Så kan det gå. Någon feber har jag inte, ”bara” hosta och snuva och lite örvärk, men det räcker.

Det där med ”ska jag x, fastän jag inte är riktigt i form” är alltid lite knepigt. Var ska man dra gränsen? Ibland är man förstås rejält krasslig, och behöver inte fundera så mycket. Sen beror det också på vad man ska göra. Om man bara sitter och skriver för sig själv, går det säkert bra att jobba trots att man är förkyld. Som jag idag. Jag råkar vara ledig, men om jag hade haft en jobbdag utan undervisning i klass eller inbokade handledningar, skulle jag nog ha jobbat hemifrån utan större problem.

I morgon är det jobbdag, plus att jag då också skulle ha zumba på kvällen. Jag har meddelat att jag inte kan ha zumban, och jag misstänker att jag jobbar hemifrån i stället för att fara till jobbet, beroende på hur det känns då. Vi har lärarmöte kl 10-12, och det känns inte vettigt att fara dit och sitta och hosta – både störande och smittsamt.

Att stanna hemma då man är sjuk handlar ju inte bara om att ta hand om sig själv, i synnerhet inte om man är ”flunssig” eller magsjuk, då utsätter man andra för smittan i onödan. Man utgör också ett exempel för andra. Mitt zumbaprogram är rätt tufft, det är meningen att det ska vara Zumba FITNESS, det SKA kännas. Då är det också vettigast att föregå med gott exempel och inte träna när man är sjuk. Den farligaste risken med att träna när man är sjuk är förmodligen risken för hjärtmuskelinflammation.

Men, all motion och träning är inte förbjuden för att man är förkyld. Om allmäntillståndet tillåter, kan man alltid promenera (i lämplig takt) och stretcha. En hundpromenad ska det alltså bli om en stund, fast inte någon riktig långpromenad idag, vi nöjer oss med 2-3 km.

Sköt om er i vinterkylan!

0 reaktioner på ”typiskt”

  1. Det brukar vara lite krångligt att kommentera om man inte har en WP.com adress, men för mig borde det gå bra..
    Jag brukar nöja mig med en 10 minuters promenad fast jag är frisk! 🙂 Krya-på-kram!

  2. Nu borde det vara inställt så att alla som tidigare kommenterat på min blogg kan kommentera fritt, övriga måste jag godkänna, men jag förstår inte riktigt varför man ska (?) upprepa att man tillåter kommentarer för att det överhuvudtaget ska finnas ett kommentarsfält… nästa gång jag skriver ett inlägg ska jag vara uppmärksam på om kommentarsfältet kommer med automatiskt eller om jag måste godkänna det igen. En 10-minuters promenad är inte illa 🙂 men hunden och jag brukar ofta promenera ca 1 timme på dagen och ½ timme på kvällen. I dag blev det en knapp halvtimme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *